miercuri, 10 februarie 2010

Cum stabiliți sexul pisoiului dvs.?

Băiat sau Fată?

Pisica dvs. tocmai a dat naștere unor pisoi adorabili, dar cum vă puteți da seama care sunt băieți și care sunt fetițe? Nu de puține ori este dificil să se facă deosebirea între organele genitale ale pisoilor de sex mascul și femel, mai ales atunci când puișorii au o vârstă de numai câteva zile până la câteva săptămâni. Studiind anatomia aparatului reproducător al pisicilor și făcând comparație între pisoii de sex femel și cei de sex mascul, aveți mai multe șanse să-i diferențiați. Trebuie să fiți conștienți de faptul că, chiar și crescătorii și medicii veterinari au făcut greșeli atunci când au încercat să stabilească sexul pisoilor de vârstă foarte mică.

Toți pisoii ar trebui să se nască cu două orificii anatomice dispuse imediat sub coadă. Unul este anusul, iar celălalt aparține zonei genitale. Principala modalitate de a diferenția un pisoi de sex mascul de unul de sex femel este aceea de a compara distanța dintre orificiul anal și cel genital. Rareori, un pisoi se poate naște fără anus. Acesta este un defect din naștere și este considerat foarte grav și periculos pentru viața animăluțului. În cazul în care sesizați că pisoiul dvs. are un singur orificiu sub coadă, contactați-vă medicul veterinar și solicitați-i examinarea acestuia cât mai curând posibil.

În cazul pisoilor de sex mascul, spațiul dintre anus și vârful penisului este mai mare decât spațiul dintre anus și vagin. Acest spațiu suplimentar le permite testiculelor să coboare din cavitatea abdominală în pungile scrotale mai târziu în timpul vieții. După vârsta de 4-6 săptămâni, testiculele pot fi palpate. Ele vor fi simțite ca niște boabe de fasole mici, în spațiul dintre anus și penis.

În cazul pisoilor de sex femel, ținând cont de faptul că aceștia nu au testicule, spațiul dintre anus și vagin este redus. Forma orificiului (deschiderii) vaginal(ă) este aceea a unei fante verticale, spre deosebire de orificiul mic și circular al penisului.

Compararea pisoilor de sexe diferite vă poate ajuta să înțelegeți și să învățați cum să stabiliți sexul masculilor și a femelelor. Rețineți, compararea pisoilor de aceeași vârstă vă va face să înțelegeți mult mai bine această modalitate de stabilire a sexului decât dacă ați compara pisoi de vârste total diferite.

De asemenea, în cazul în care în cuibul de fătare există vreun pisoi calico sau cu un colorit „carapace de țestoasă”, sunt toate șansele ca acesta să fie de sex femel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu